Conferința de lansare a proiectului “Integrarea tinerilor NEETs pe piaţa muncii”

Miercuri, 15 februarie 2023, începând cu ora 13:00, la Clubul Tineretului din comuna Bărbătești, județul Gorj a avut loc conferința de lansare a proiectului “Integrarea tinerilor NEETs pe piaţa muncii”.

Maria Burcea Russu, managerul de proiect, a mulțumit partenerilor, experților și colaboratorilor pentru modul exemplar în care s-au derulat activitățile până în prezent și și-a exprimat speranța ca și în continuare totul să se deruleze conform programului stabilit.

Cristina Bălan, expert grup țintă Gal Lunca Jiului – Câmpia Desnățuilui a detaliat modalitățile de înscriere și participare la activitățile proiectului, condițiile de eligibilitate și de accesare a subvenției nerambursabile pentru înființarea afacerii.

La rândul său, primarul comunei gorjene Bărbătești, Adrian Mangu a declarat: “Derularea acestui proiect a avut impact asupra tinerilor din comuna noastră care au reușit, astfel, să facă o reconvesie preofesională. Tinerii care beneficiază de aceste cursuri sunt vulnerabili, nu s-au putut integra în societate, nu și-au găsit un loc de muncă, iar acum avem speranța că vor reuși și vor rămâne acasă.”

Reprezentantul celui de-al treilea partener, Asociația Pro Civica Oltenia, Cătălina Ganea Enceanu a detaliat cursurile care se află în derulare în prezent și a precizat că se fac înscrieri, în continuare, pentru cursul de tehnician maseur ce urmează să înceapă curând.

Amalia Luca, expert comunicare a subliniat importanța transmiterii informațiilor către grupul țintă pentru ca tinerii să afle cum pot beneficia de facilitățile oferite prin acest proiect, a prezentat celor prezenți imagini de la cursurile și evenimentele desfășurate și, totodată, a reamintit faptul că, în permanență, echipa de proiect oferă detalii tuturor celor interesați fie prin intermediul paginii web: șansa-ta.ro și a paginii fb, fie telefonic.

Maria Burcea Russu a precizat la încheierea conferinței de lansare că toți cei 16 tineri antreprenori vor fi sprijiniți permanent în implementarea planurilor lor de afaceri și l-a prezentat și pe reprezentantul CEC Bank care s-a alăturat acestui proiect.